Cześć jestem po pedagogice opiekuńczej i poszukuję pracy w zawodzie. Interesuje mnie praca w opiece nad osobami starszymi najlepiej za granicą - znam niemiecki i angielski. Czy słyszeliście może coś o jakiś ciekawych agencjach? Chętnie przyjmę polecenia lub sugestie - gdzie jechac, z kim i jak się nie naciąć?
Sprawdź może oferty pracy w agencji Promedica24 mają swoją bazę podopiecznych i jedzie się bezpośrednio do nich. Byłam dwa razy u dziadków w Niemczech przez tę agencję. Warunki są ok, pomagają na każdym kroku i sporo załatwiają papierków, także mało czym się musisz martwić jeśli chodzi o formalności.
No ciekawa opcja z tym wyjazdem do Niemiec, na pewno zdecydowani lepiej zarobisz niż w Polsce, gdzie pewnie po studiach miałabyś najniższą krajową. A jeśli znasz język to już w ogóle bym się nie zastanawiała. Ja póki co się uczę niemieckiego, żeby móc wyjechać.
Hej jak się uczysz to spoko, ale wiesz w promedica 24 nie musisz mieć wszystkiego na tip top bo oni też organizują bezpłatne kursy językowe więc możesz pracować i się doszkalać jednocześnie nie tracąc czasu Może rzuć okiem na ich stronę i poczytaj, bo sporo mają ofert wyjazdowych. Zresztą u nich jest tak, że jak przejdziesz kwalifikacje to od podpisania umowy możesz wyjechać nawet do 2 dni.
Taka praca w opiece jest bardzo doceniana w Niemczech i generalnie ofert nie brakuje jeśli ktoś chciałby w tym charakterze do pracy wyjechać. Bardzo dobre opinie słyszałam o agencji https://eopiekunka.pl/ , z którą można wyjechać właśnie jako opiekunka do osób starszych. Tu każda oferta jest pewna, wcześniej sprawdzona, jeśli chodzi o formalności to we wszystkim pomagają. Tak jak już s samą podróżą jak i pobytem. Kompleksowo podchodzą i to jest dobre, a do tego warunki finansowe są atrakcyjne.
Także i ja, już wiele lat temu podjęłam się pracy w charakterze opiekunki w Niemczech. Pomocni na tym polu okazali się https://www.interjob.com.pl/aktualne-zlecenia ze swoją ofertą. Warunki były bardzo atrakcyjne, ale i oczywiste. Wcześniej jednak kazano mi stosownie się przygotować na taki wypad. I co najwazniejsze, zarobki zachecaly!
Skoro firma organizuje bezpłatne kursy językowe, to aż żal nie skorzystać. Na pewno się zainteresuję, bo od dawna myślę o pracy opiekunki osób starszych w Niemczech i mam nadzieję, że w końcu uda mi sie wyjechać. Zbieram na konkretny cel, więc jak najbardziej zarobek się przyda.
Ja jakiś czas temu ukończyłam wszystkie potrzebne kursy do tego, aby pracować z osobami starszymi. W Polsce miałam praktykę i zastanawiam się nad tym, czy podjąć dalej pracę w Polsce, czy wyjechać za granicę, np. do Niemiec. Różnica w zarobkach duża, ale nie wiem, czy od razu rzucać się na głęboką wodę.
Moja mama regularnie wyjeżdża z firmą Promedica24 i bardzo sobie chwali, ponieważ zawsze trafia na świetne warunki, a wynagrodzenie wypłacane jest na czas. Często też ma możliwość wybrania sobie okresu, w którym wyjedzie. Myślę, że warto się zainteresować taką opcją.
Myślałam, że potrzeba dużo więcej kursów, aby pracować w takim zawodzie, a tutaj naprawdę można szybko się podszkolić. Ale jeśli chodzi o wyjazd np. do Niemiec, no to ważny będzie ten język i jego dobra znajomość. Ale bez problemu każdy może nauczyć się języka, w każdym wieku.
Od 4 lat pracuje jako opiekunka laxo care i powodów do narzekania nie mam. Czasem koleżanki po fachu mówią, że jak wyjadą już do Niemiec do nikt się nimi nie interesuje, a tu tak nie ma. Mam stały kontakt z koordynatorką. sztelle wybierają dobre, warunki finansowe są w porządku. Jak znasz niemiecki to jest dodatkowy atut i warunek do otrzymania wyższego wynagrodzenia.
Ja już od jakiegoś czasu myślę o wyjeździe do pracy w Niemczech. Uczyłam się kiedyś języka, ale niewiele pamiętam. Bardzo fajnie, że firma zapewni kursy językowe i ogarnia wszystko związane z wyjazdem. Przyjrzę sie dzisiaj ofercie i może wyślę swoje podanie. Myślę, że dałabym radę pracowac jako opiekunka.
Ja powiem szczerze, że miałam podobny dylemat - pracować w Polsce jako opiekunka czy za granicą. Ostatecznie padło na pracę w Niemczech. Znajoma poleciła mi Promedice, bo wyjeżdża z nimi od dawna. Byłam już na trzech wyjazdach i jestem zadowolona. Praca nie jest lekka, ale dobrze zarabiam. Stać mnie na spokojne życie w Polsce. Na początku mój niemiecki był słaby więc skorzystałam z kursów organizowanych przez firmę. Teraz dogaduję się z wszystkimi bez problemu.
Nie ma się czemu dziwić, skoro ta sama praca opiekunki osób starszych w Niemczech jest zdecydowanie lepiej płatna niż u nas. Sama zaczęłam interesować się takim zajęciem. Zanim jednak podejmę ostateczną decyzję muszę zdobyć jakieś wartościowe informacje na ten temat. Chociażby na stronie https://kutno.net.pl/lifestyle/jak-wygl ... 2MIBT41UvH przeczytać można o tym, jak taki dzień opiekunki seniora wygląda.
Mnie do wyjazdów z Promedica namówiła przyjaciółka mojej mamy. Pracuje w DE jako opiekunka osób starszych od lat. WIedziała, że szukam pracy za granicą i poleciła mi tą firmę. Pierwszy wyjazd bardzo mnie stresował, ale szybko się przełamałam i spodobało mi się. Opanowałam niemiecki, mam dobre zarobki, ubezpieczenie i tak naprawdę niczym się nie martwię.
Ja gdy poszłam do pracy w Promedica nie znałam niemieckiego. Tzn. coś tam pamiętałam ze szkoły, ale nie za dużo. Szybko wysłano mnie na kursy, które ukończyłam z bardzo dobrym wynikiem. Teraz bardzo dobrze mówię po niemiecku. Bez problemu dogadam się z każdym.
Zamiast pracy w opiece lepiej przemyśleć sobie pracę jako opiekunka dla osób starszych. Na terenie Niemiec to zajęcie cieszy się ogromnym powodzeniem. Trzeba jednak pamiętać, że to ciężkie zajęcie które wiąże się ze sporym stresem. Bardzo interesujący poradnik w tym temacie znalazłam na stronie http://www.tubabrzegu.pl/blogi/czytaj/2 ... -starszych . Mnie taka wiedza bardzo się przydała.
Ja wyjeżdżam z Promedica24 już rok i nie mogę powiedzieć złego słowa. Każdy wyjazd jest dopięty na ostatni guzik, niczym nie musze się przejmować. Mam gdzie mieszkać, mam ubezpieczenie i bardzo dobrze zarabiam. Póki co trafiałam na same bardzo miłe i komunikatywne osoby w Niemczech. Opieka nad nimi bywa czasami trudna, ale nie narzekam,
Przeczytałam w artykule https://kutno.net.pl/lifestyle/jak-wygl ... 2MIBT41UvH, o tym jak wygląda dzień pracy takiej opiekunki i jestem coraz bardziej chętna na wyjazd. W Polsce praca mnie nie satysfakcjonuje, zarobki również, a czuję, że podołałabym w zawodzie opiekunki.
W przypadku pełnienia opieki nad osobą chorą na alzheimera lub inne schorzenie zalecana jest aktywizacja. Na stronie https://jaw.pl/2021/07/aktywizacja-osoby-podopiecznej/ można dowiedzieć się m.in. o tym, że wykwalifikowany opiekun może zagwarantować podopiecznemu utrzymanie formy jak najdłużej.
żabkaa pisze:
Ja już od jakiegoś czasu myślę o wyjeździe do pracy w Niemczech. Uczyłam się kiedyś języka, ale niewiele pamiętam. Bardzo fajnie, że firma zapewni kursy językowe i ogarnia wszystko związane z wyjazdem. Przyjrzę sie dzisiaj ofercie i może wyślę swoje podanie. Myślę, że dałabym radę pracowac jako opiekunka.
Praca na Ciebie czeka! Zajrzyj na oferty tego biura pracy: https://apsprofit.pl/
wstążka pisze:
Cześć jestem po pedagogice opiekuńczej i poszukuję pracy w zawodzie. Interesuje mnie praca w opiece nad osobami starszymi najlepiej za granicą - znam niemiecki i angielski. Czy słyszeliście może coś o jakiś ciekawych agencjach? Chętnie przyjmę polecenia lub sugestie - gdzie jechac, z kim i jak się nie naciąć?
Promedica24 to bardzo dobra firma jeśli chodzi o pracę w Niemczech jako opiekunka. Ja jestem zadowolona. Wyjeżdżam z nimi już jakiś czas i nie narzekam. Firma dba o swoich pracowników!
wstążka pisze:
Moja mama pracuje w Promedica juz jakiś czas i nie narzeka - wręcz przeciwnie! Bardzo sobie chwali tą pracę i mówi, że będzie częściej wyjeżdżać. Zarabia bardzo dobrze. Praca nie jest lekka, ale płacą bardzo dobrze dzięki czemu mama nie musi się martwić o przyszłość.
wstążka pisze:
Promedica24 to bardzo dobra firma jeśli chodzi o pracę w Niemczech jako opiekunka. Ja jestem zadowolona. Wyjeżdżam z nimi już jakiś czas i nie narzekam. Firma dba o swoich pracowników!
Współpraca z Promedica jest dla mnie przyjemnością. W Polsce też zajmowałam się osobami starszymi, ale niestety płacili mi dużo mniej. Teraz przynajmniej mam dobre zarobki, ubezpieczenie i niczym się nie muszę martwić. To duży komfort!
wstążka pisze:
Ja postanowiłam rozpocąć pracę w Promedica w tym miesiącu! Trzymajcie ksiuki Warunki umowy mam bardzo dobrze. Będę miała też darmowy kurs językowy
olguśka pisze:
Ja wyjeżdżam z Promedica24 już rok i nie mogę powiedzieć złego słowa. Każdy wyjazd jest dopięty na ostatni guzik, niczym nie musze się przejmować. Mam gdzie mieszkać, mam ubezpieczenie i bardzo dobrze zarabiam. Póki co trafiałam na same bardzo miłe i komunikatywne osoby w Niemczech. Opieka nad nimi bywa czasami trudna, ale nie narzekam,
Dokłądnie tak! Promedica daje komfort psychiczny. Praca jest dobrze płatna, nie trzeba się martwić dojazdem ani niczym innym. Nawet szkolenia i kursy językowe organizują dla swoich pracowników.