tworzenie stron internetowych
Strony wyposażamy w bardzo wygodny w obsłudze (opinia naszych klientów) wizualny edytor treści i CMS Wordpress.
Tworzenie sklepów internetowych
Sklepy tworzymy również w oparciu o CMS Wordpress i wtyczkę Woocommerce.
Prowadzimy także bloga o marketingu internetowym dla początkujących przedsiębiorców. Na blogu poruszamy tematy związane z tworzeniem strony www/sklepu online, a także reklamy tych serwisów w internecie.
Kilka przykładowych wpisów, od których warto zacząć:
Jak stworzyć profesjonalną stronę internetową – wpis, który rozpoczyna temat samodzielnego budowania strony www dla firmy (jest pierwszym z serii, kolejne się piszą). Porównałem w nim dwa sposoby na zbudowanie strony:
- system CMS Wordpress instalowany na własnym hostingu – najpopularniejszy system na świecie do budowania stron www, polecany zwłaszcza tym użytkownikom, którzy są gotowi poświęcić nieco czasu na nauczenie się jego obsługi. Oferuje mnóstwo motywów graficznych i wtyczek rozszerzających jego funkcjonalność
- kreatory stron www online – alternatywa dla CMSów takich jak Wordpress. Rozwiązanie polecane osobom, które potrzebują niedużej strony internetowej i nie chcą zajmować się jej bieżącym działaniem (na przykład aktualizowaniem wtyczek i motywów)
Jak reklamować firmę w internecie – wpis-zajawka na jeden z najważniejszych tematów dla każdego przedsiębiorcy. Opisałem w nim kilka form reklamy w internecie, a także wyjaśniłem, dlaczego reklama internetowa jest dla wielu przedsiębiorców nieskuteczna (pomijając czynniki związane np. ze słabą ofertą). Wpis jest również pierwszym z serii – powstają już kolejne poradniki takie jak:
- jak działa pozycjonowanie stron i sklepów w Google i jak je wykonać
- jak reklamować firmę na Facebooku
- czy lepiej wykorzystać pozycjonowanie organiczne w Google, czy może Google Ads (dawniej Google Adwords)
- ile kosztuje reklama w internecie
- jak reklamować firmę lokalną
- jak reklamować sklep internetowy
- i inne dotyczące reklamy firmy/sklepu/bloga w internecie
Jak stworzyć sklep internetowy – porównanie dwóch istniejących na dzisiejszym rynku rozwiązań:
- platformy sklepowe typu SaaS (software as a service) – oprogramowanie sklepowe dostępne online, w którym, w dużym uproszczeniu, jedynie zakładamy konto, wybieramy motyw graficzny i możemy rozpocząć prowadzenie i reklamowanie sklepu internetowego (także w modelu dropshipping)
- oprogramowanie sklepowe instalowane na własnym hostingu, takie jak Prestashop, Magento, a także wspomniany już przeze mnie wcześniej system Woocommerce (wtyczka do Wordpressa)
Wpis o sklepach można przeczytać tutaj: https://stronyireszta.pl/jak-stworzyc-p ... nternetowy
Gorąco zapraszam zarówno do lektury powyższych wpisów jak i do korzystania z naszej oferty tworzenia stron internetowych i sklepów online.