Czy trwająca pandemia to wystarczający powód, żeby odpuścić badania profilaktyczne?
Leki, rehabilitacje, medycyna, zdrowe odżywianie, badania. Wszystko o zdrowiu.
- iworka
Czy trwająca pandemia to wystarczający powód, żeby odpuścić badania profilaktyczne?
Moja odpowiedź brzmi - nie!. Jest pandemia i może ciężej jest się dostać do lekarza, ale to i tak nie skreśla nas z obowiązku regularnych wizyt u specjalisty. Ja chodzę teraz do ginekologa co rok, bo wcześniej wykryto u mnie infekcję wirusem hpv. Wiadomo, że się przeraziłam bo wyobrażałam sobie już najgorsze. Ale ginekolog zalecił mi kupno żelu papilocare, który to odbudowuje strefy przekształceń nabłonkowych szyjki macicy.
- igielka
Re: Czy trwająca pandemia to wystarczający powód, żeby odpuścić badania profilaktyczne?
no jasne, ze nie. Badania trzeba i powinno sie robic regularnie. bez wzgledu na to czy jest pandemia czy nie. Sama niedawno bylam u mojej pani ginekolog, robila mi cytologie. Wynik troche niepokojacy ale powiedziala,zeby nie panikowac, zrobic kuracje zelem papilocare i po pol roku badania powtorzyc
Re: Czy trwająca pandemia to wystarczający powód, żeby odpuścić badania profilaktyczne?
Post autor: baśka frydryk »
Absolutnie nie wolno badań odpuszczać, nawet w dobie pandemii!!!! Teraz kliniki stosują wiele zabezpieczeń typu lampy UV, ozonatory (moja klinika https://demeter.com.pl/ na pewno takie ma). Wszystko, żeby możliwie w jak najwyższym stopniu zadbać o zdrowie pacjentów. Dlatego nie zwlekaj, a zapisuj się na takie badania dodatkowe.
Post autor: Joluśka »
Nie powinno odpuszczać się badań profilaktycznych, ale niestety nie zawsze teoria pokrywa się z praktyką. Nie tak dawno miałam robiony komplet badań u ginekologa, wszystko jest w porządku. I tak się miałam badać, ale też chodziło o dobranie antykoncepcji. Ostatecznie mam belarę, to są tabletki. Mam nie tylko skuteczne zabezpieczenie, ale też nie dokucza mi pms jak to wcześniej było.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Biznes
- ↳ Dom i Ogród
- ↳ Moda i Uroda
- ↳ Nowe Technologie
- ↳ Rodzina i Dziecko
- ↳ Turystyka
- ↳ Zdrowie
- ↳ Finanse i ubezpieczenia
- ↳ Komputery i Internet
- ↳ Motoryzacja i sport