Dbanie o zwierzaka
Remonty, urządzanie, ogród. Wszystko dla Twojego domu.
- Malinka
Dbanie o zwierzaka
Nie wiem, czy to aż taki trudny wybór. Bez względu na to jakie były by to zwierzaki, trzeba o nie odpowiednio dbać i je pielęgnować. Dlatego warto stosować takie preparaty https://zdrowyfutrzak.pl/pl/pasozyty/ , dzieki temu nasz piesek czy kotek bedzie zadbany.
- Szymek
Re: Dbanie o zwierzaka
Pasożyty, nawet maleńkie pchły są dla zdrowia zwierząt groźne, a więc stosowanie preparatów przeciw nim jest istotnym elementem dbania o zwierzaka. Istotnym ale nie jedynym, bo aby nasz pupil miał ładną sierść i dobrą kondycję trzeba też odpowiednio go żywić, zaś żeby był naprawdę szczęśliwy (przy czym my także) bardzo ważna jest tresura, nauka odpowiednich zachowań. Wiem coś o tym, bo w ubiegłym roku przygarnąłem szczeniaka. Największy kłopot był z tym, że psiak notorycznie załatwiał się w domu, choć do ogródka miał swobodny dostęp. Wykazałem jednak cierpliwością ,obyło się bez nerwowego karcenia psiaka, bez krzyków . Zastosowałem się do porad zawartych tutaj: https://johndog.pl/blog/zyciezpsem/jak- ... ia-w-domu/ a także bacznie obserwowałem Kajtka- gdy szukał ustronnego kącika w domu lub kręcił się nerwowo wynosiłem go na podwórko i czekałem aż tam zrobi siku.
Co do karmienia- od początku starałem się kupować jedzenie zawierające sporą zawartość mięsa, zaś jako środek przeciw pchłom wybrałem preparat w sprayu, którym można spryskać zarówno sierść jak i legowisko.
Co do karmienia- od początku starałem się kupować jedzenie zawierające sporą zawartość mięsa, zaś jako środek przeciw pchłom wybrałem preparat w sprayu, którym można spryskać zarówno sierść jak i legowisko.
- alimilo
A jaka diete wybraliscie dla waszego psa? My dlugo mielismy problem z karma, wreszcie znajoma polecila nam psibufet.pl - wybralismy pakiet mix na probe ( ktory zapewnia 60% wyzywienia dla psiaka) i naprawde super sie to sprawdza. czuc, ze posilki sa naturalne i pelne witamin czlowiekowi az slinka cieknie na zapach
- bessie.smith
Post autor: bessie.smith »
Pielęgnacja psa nie jest droga, a warto dbać o członka swojej rodziny.
- beier.justine
Post autor: beier.justine »
W kwestii wyboru karmy, trzeba sprawdzać składy, aby karma była jakościowa.
- maximillia36
- anderson.amira
Post autor: anderson.amira »
Posiadanie zwierzaka jest odpowiedzialnością, trzeba umieć o niego odpowiednio zadbać.
- heaney.reta
Post autor: heaney.reta »
Post autor: jemiolka »
DBanie o zwierzaka, to tez zabezpieczanie go przed roznumi niebiezpieczenstwami, takimi jak choroby odkleszczowe, warto zamowic i stosowac preparat fiprex duo
Przejdź do
- Forum
- ↳ Biznes
- ↳ Dom i Ogród
- ↳ Moda i Uroda
- ↳ Nowe Technologie
- ↳ Rodzina i Dziecko
- ↳ Turystyka
- ↳ Zdrowie
- ↳ Finanse i ubezpieczenia
- ↳ Komputery i Internet
- ↳ Motoryzacja i sport