Panele fotowoltaiczne
Remonty, urządzanie, ogród. Wszystko dla Twojego domu.
- ladnapogoda
Re: Panele fotowoltaiczne
Post autor: ladnapogoda »
Wydaje mi się że w obecnych czasach warto inwestować w źródła energii odnawialnej. Fotowoltaika należy właśnie do takiej formy pozyskiwania energii. Jest w 100% czysta i praktycznie bez obsługowa https://ekofachowcy.pl/fotowoltaika. Już nawet dla gospodarstwa domowego składającego się z 2 osób oznacza oszczędności bliskie 2 tys zł rocznie. To bardzo dużo a do tego całkowity brak wpływu na środowisko naturalne.
- Szymek
Ogrzewanie prądem wychodzi wówczas taniej, to prawda. Ja szukam jednak innego rozwiązania, bo mam w piec gazowy i kominek i chciałbym aby te źródła ciepła jednak pozostały. Niemniej jednak zależy mi na oszczędności jak również zredukowaniu emisji szkodliwych substancji. Może zbiornik buforowy co byłby dobrym wyjściem ? Słyszałem, że urządzenie pozwala na optymalne wykorzystanie energii cieplnej i opału, w przewodach też przestanie gromadzić się sadza.
- Kubabu
Ja postanowiłem że wymienimy nasz stary zasypowy kocioł i kupimy za poradą znajomego od Piecbudu - ten 5 klasy juz i polecam jak chcecie na prawdę porządny piec. Bardzo dobrej jakości, porzadnie wykonany - to polski produkt
- lordis
Sprawdzi wam się też na tym polu firma https://solar-bau-katowice.eu/ Kompleksowo zajmują się zleceniami, od projektu, na uruchomieniu systemu kończąc. Mają także w ofercie zdalne monitorowanie, regularną konserwację i czyszczenie modułów fotowoltaicznych także jak widzicie firma jest solidna i praktycznie podchodzi do sprawy, można na nich polegać.
- vanda
Właśnie też zastanawiam się nad fotowoltaiką. Buduję firmę, także każdy innowacyjny system się z pewnością przyda. Tym bardziej, że ten pozwoli zaoszczędzić. Dlatego zainteresowała mnie fotowoltaika dla firm na stronie https://elektromasters.com.pl/fotowoltaika-dla-firm/ . Myślę, że ich oferta jest naprawdę korzystna.
- RafalM
Bardzo dobrą inwestycją dla firmy będzie inwestycja w panele fotowoltaiczne więcej tu
które zredukują koszty spowodowane dużym poborem energii elektrycznej. Dla firm, to powinien być priorytet w 2020 roku.
które zredukują koszty spowodowane dużym poborem energii elektrycznej. Dla firm, to powinien być priorytet w 2020 roku.
- wena
Masz rację. Fotowoltaika dla firm, to przyszłościowe rozwiązanie pozwalające na spore oszczędności na rachunkach za prąd. Lepsze jakościowo panele mają gwarancję nawet na 25 lat, więc przez ten okres, a nawet i dłuższy można uzyskać 100% zapotrzebowanie na energię. Co oznacza prąd za darmo. Teraz można uzyskać dofinansowanie na montaż całej instalacji. Zamierzamy skontaktować się z firmą https://pgreen.com.pl/dla-firm/, która pomoże nam dobrać odpowiednie panele. Na pewno będą potrzebne konkretne wyliczenia.
- kozi44
Fotowoltaika czyli panele słoneczne to jest bardzo przyszłościowa sprawa. Można sporo oszczędzić na prądzie. Zainwestowalismy w takie alternatywne zrodla energii pieniądze rok temu i bardzo jestesmy zadowoleni. Jak ktos sie jeszcze waha to niepotrzebniewena pisze: ↑26 sty 2020, 5:06 Masz rację. Fotowoltaika dla firm, to przyszłościowe rozwiązanie pozwalające na spore oszczędności na rachunkach za prąd. Lepsze jakościowo panele mają gwarancję nawet na 25 lat, więc przez ten okres, a nawet i dłuższy można uzyskać 100% zapotrzebowanie na energię. Co oznacza prąd za darmo. Teraz można uzyskać dofinansowanie na montaż całej instalacji. Zamierzamy skontaktować się z firmą https://pgreen.com.pl/dla-firm/, która pomoże nam dobrać odpowiednie panele. Na pewno będą potrzebne konkretne wyliczenia.
Post autor: Jańusz »
Na rynku już takie rozwiązania są od jakiegoś czasu. Czy z perspektywy czasu uważacie, że się opłaca? Ze to ma sens, czy to niepotrzebnie wydane pieniadze? Ciężko się trochę zdecydować. Ciągle mam dylemat czy się zdecydować i na jakie rozwiązanie. Kiedyś były inne rozwiązania na dach, do ogrzewania i też były bardzo chwalone swego czasu.
Post autor: Miłoszewski »
Ma to sens. Z perspektywy czasu sprawdza sie. Może nie masz 1005 darmowego prądu, bo to i tak ogranicza sama forma ustawy, która to reguluje, ale i tak oszczędności na poziomie ok. 80% to sporo. A patrząc że prąd co roku jest droższy, to jednak fajne rozwiązanie. Ja tam się cieszę, że Hymon u mnie na dachu zrobił całą instalację i że to już działa.Jańusz pisze: ↑21 maja 2021, 16:26 Na rynku już takie rozwiązania są od jakiegoś czasu. Czy z perspektywy czasu uważacie, że się opłaca? Ze to ma sens, czy to niepotrzebnie wydane pieniadze? Ciężko się trochę zdecydować. Ciągle mam dylemat czy się zdecydować i na jakie rozwiązanie. Kiedyś były inne rozwiązania na dach, do ogrzewania i też były bardzo chwalone swego czasu.
- kacc
Na pewno warto w panele inwestować. To przecież jeden wydatek a korzyści na całe lata, praktycznie nie będziesz płacić za prąd. Policz ile wydajesz rocznie na ten cel, na pewno jest to kilka tysięcy złotych. Koszt instalacji zazwyczaj +- 20 tysięcy. Nie trudno policzyć po jakim czasie można się spodziewać zwrotu. A na sfinansowanie można wziąć kredyt na preferencyjnych warunkach, zobaczcie jak takie wyglądają https://eeef.pl/kredyt-na-instalacje-fotowoltaiczna/ . Mają zazwyczaj znacznie niższe oprocentowanie.
Post autor: Rafał Kujawski Ś »
Jeżeli szukasz dobrej firmy, która oferuję montaż instalacji fotowoltaicznych to polecam zapoznać się z ofertą firmy ComEko ze Szczecina https://www.comeko.pl/kontakt . Firma oferuję bardzo przystępna ofertę i bardzo atrakcyjne ceny i mają bardzo dobrze przedstawioną ofertę na stronie.
Post autor: różabiała »
Moim zdaniem - tak, warto. A to dlatego, że naprawdę znacząco mogą zmienić się rachunki za prąd, poczytaj o tym np. tu https://pgmpv.pl/artykuly/jakie-rachunk ... ltaicznej/. Jest to duża oszczędność, a przy tym inwestycje w ekologię.
Post autor: RobertLeń »
W mojej opinii jeżeli szukacie przede wszystkim dobrej jakości systemów fotowoltaicznych dla swojego domu, czy firmy to tutaj jak najbardziej mogę polecić Wam rozwiązania z oferty producenta Manta u którego znajdziecie takie rozwiązania jak na przykład Zestaw 3,4 kWp - W sam raz do małego domu na który się zdecydowaliśmy. Fachowe wsparcie, dobra cena i terminowo oraz konkretnie wykonane prace montażowe.
Post autor: Sokołowski »
Dobrze jest patrzeć na firmy, które są długo na rynku i są na tyle duże, że nie znikną nagle gdzieś tam. Instalacje paneli robi się na lata, więc warto w tym czasie mieć pewność, że jak coś sie zacznie dziać, to będzie ktoś od serwisu i pomocy. Jakby co. Małe firmy nie zawsze dają taką pewność. Dlatego zdecydowałem się na instalację paneli PV robioną przez Hymona. Duża solidna firma. Dla mnie to jeden z najważniejszych atutów. Mając tak długa gwarancje nie chcę nagle zostać z produktem, do którego nikt mi nie przyjedzie. Nie po to się płaci tak duże kwoty.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Biznes
- ↳ Dom i Ogród
- ↳ Moda i Uroda
- ↳ Nowe Technologie
- ↳ Rodzina i Dziecko
- ↳ Turystyka
- ↳ Zdrowie
- ↳ Finanse i ubezpieczenia
- ↳ Komputery i Internet
- ↳ Motoryzacja i sport