Najlepsze metody na blizny
Ubrania, sklepy odzieżowe, makeup, kosmetyki. Wszystko o modzie i urodzie.
- izzy231
Najlepsze metody na blizny
Siemanko, korzystacie z jakiś preparatów na blizny? Ostatnio słyszałam, że super działanie ma preparat https://www.contractubex.pl . Jest łatwy w aplikacji bo ma formę żelu lub plastrów. Korzystaliście może?
- devlin
Re: Najlepsze metody na blizny
dla mnie niezawodnym żelem na blizny jest VERADERM. Można go kupić w aptece bez recepty, jest w dobrej cenie a przy tym bardzo wydajny. Ja smarowałam nim świeżą bliznę po cc i dziś jest już niemal niewidoczna. Najlepszy na rynku!
- oven
moim zdaniem jesli ma byc skuteczne, to tylko zabieg laserowy. jest w pelni bezpieczny a efekty sa naprawde zadowalajace. Sam mialem usuwana blizne w Dermed w Katowicach i dopiero wtedy zauwazylem rezultat taki, o jakim marzylem a zadne mazidla z aptek nic nie dawaly
- kacc
Im wcześniej zacznie się działać tym lepiej. Nie czekamy z kremami maściami aż będzie nic nie czerwona blizna. Wiem, że niektórzy taki błąd popełniają. Tu im wcześniej tym lepiej. Z kremów z apteki ja bym kupiła na początek Octenicare. Pozwoli ranie się ładnie zagoić i będzie pozytywnie działać na tworzącą się bliznę. Zabezpieczy ten bardzo delikatny naskórek. Stosowałam i naprawdę działa bardzo dobrze. Takie mniejsze rany praktycznie są po kuracji niewidoczne.
- littel.kennedi
Post autor: littel.kennedi »
Słyszałam o zabiegach. Kremy nie pomagają.
- Tanika
Najlepiej sprawdzi się oczywiście laser, ale ważne jest to, żeby trafić do dobrego specjalisty. Jeśli któraś z Was jest z Krakowa i szuka najlepszego specjalisty, polecam Wam dr Kopycińską https://drkopycinska.krakow.pl/zabiegi/usuwanie-blizn bo to naprawdę jest świetny lekarz. Specjalistka w swojej dziedzinie
- foxi
Myślę ,że taki sposób to już chyba ostateczność. Lepiej na początku spróbować mniej inwazyjnych metod . Powiem tak , jeśli będziecie wiedzieć jak to robić i mieć czym to efekt będzie murowany - blizny ustąpią.Po zagojeniu rany w celu dalszej pielęgnacji skóry w postaci blizny warto użyć krem o właściwościach regenerujący naskórek i działającym łagodząco i przeciwzapalnie i nawilżająco oraz dodatkowo z właściwościami antybakteryjnymi. Takim rozwiązaniem jest krem octenicare.Izak pisze: ↑03 sie 2020, 21:22 Chyba najlepiej usunąć laserowo, to najskuteczniejszy sposób.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Biznes
- ↳ Dom i Ogród
- ↳ Moda i Uroda
- ↳ Nowe Technologie
- ↳ Rodzina i Dziecko
- ↳ Turystyka
- ↳ Zdrowie
- ↳ Finanse i ubezpieczenia
- ↳ Komputery i Internet
- ↳ Motoryzacja i sport