Przedłużenie trwałości żywności

Tutaj prowadzimy dyskusje na dowolne tematy, nie mające związku z głównymi kategoriami.
Jeż

Przedłużenie trwałości żywności

Post autor: Jeż »

Jakie znacie techniki, które pozwalają utrwalić żywność? Pasteryzacja, konserwanty, technologie HPP, mrożenie. Coś jeszcze? Technologie HPP są super: stosuje się wysokie ciśnienie, które nie zmienia ani smaku, ani zapachu, ani konsystencji jedzenia. Znaliście tę metodę?
branża_HPP

Re: Przedłużenie trwałości żywności

Post autor: branża_HPP »

Witam serdecznie,

HPP Services Poland prowadzi działalność usługową HPP. Funkcją zakładu jest usługowe wysokociśnieniowe utrwalanie produktów spożywczych. Jest to popularny w branży HPP system, dzięki któremu producent żywności nie jest zobligowany do zakupu urządzenia na własność. Producent dostarcza do naszego zakładu produkt w swoim finalnym opakowaniu, np. sok w butelce, który następnie zostaje poddany procesowi HPP. Po utrwaleniu producent odbiera produkt i sam zajmuje się jego dystrybucją.

Jeśli byłby Pan zainteresowany współpracą zapraszam do kontaktu.

Pozdrawiamy,
HPP Services Poland
ODPOWIEDZ