Przeprowadzka przestrzenna czy wagowa?
Tutaj prowadzimy dyskusje na dowolne tematy, nie mające związku z głównymi kategoriami.
- sao
Przeprowadzka przestrzenna czy wagowa?
Witam serdecznie, jestem zmuszona poprosić Was o pomoc. Muszę się przesiedlić do męża do Wielkiej Brytanii. Tam jest sporo Polaków, on ma dobrą pracę, dlatego pomyślałam, że możemy tam zamieszkać, skoro i tak rzadko się widujemy, a ja siedzę w domu sama, bo dzieci nie mamy. Pomysł mu się spodobał, ale muszę rozwikłać jeszcze kwestię transportu rzeczy. Trochę bym miała do załatwienia i teraz zastanawiam się, czy wybrać przeprowadzkę wagową czy przestrzenną. Co taniej wychodzi?
- radzio
Re: Przeprowadzka przestrzenna czy wagowa?
No to to chyba proste, nie? Jak paczka ma duże rozmiary, a mało waży, to powinnaś ją nadać ze względu na wagę, a jak dużo waży, a mało miejsca zajmuje, to ze względu na przestrzeń zajmuje. U wielu kurierów to ty wybierasz, jak paczkę nadajesz i nie martwisz się, że będzie ciężka, a nadałaś gabarytem. To ich problem będzie. A cennik poznasz bezpośrednio u kuriera na przykład. Za meble inaczej się też płaci.
- cukrowa
Ja tam wszystko przestrzennie wysyłam ale jak już, są to małe przedmioty, dlatego mi się to opłaca. Od wagi to krajowe, bo nie jest to wcale drogie i jak już, to InPostem nadaję, bo najszybciej to idzie i nie trzeba w kolejkach stać, tylko się człowiek do paczkomatu wybiera i nie ma problemu. Tylko, że na pewno oni przeprowadzkami się nie zajmują, więc w tym względzie Ci na pewno nie pomogę. A kogoś innego polecić nie mogę, bo nie znam.
- halynka
Dobrze Ci tu piszą, że wszystko zależy i od przewoźnika, ale po prostu od transportu, jaki ma być przewieziony. Wiadomo , że ciężkie meble lepiej nadać przestrzennie, jak tu już wspominano. Zgodzę się też, że cennik jest typowo u kuriera, przy czym chętnie dodam, że jednostki takie jak Speedpack https://www.speedpack.com.pl/ na swoich stronach mają specjalne kalkulatory, niezbędne przy liczeniu kosztów przesyłki i transportu mebli.
- Alusia
Ciekawy wątek, bo jesteśmy na etapie planowania przeprowadzki brata do Wrocławia na studia, więc wszystkie informacje są bardzo przydatne i na pewno skorzystamy.
Mój brat właśnie załatwia akademik we Wrocławiu, w którym będzie mieszkał od października, więc musi przetransportować kilka niezbędnych rzeczy.
Na szczęście to nowoczesny obiekt, z nowymi mikroapartamentami, funkcjonalnie urządzonymi, więc nie będzie potrzeby przewożenia niczego wielkogabarytowego.
Mój brat właśnie załatwia akademik we Wrocławiu, w którym będzie mieszkał od października, więc musi przetransportować kilka niezbędnych rzeczy.
Na szczęście to nowoczesny obiekt, z nowymi mikroapartamentami, funkcjonalnie urządzonymi, więc nie będzie potrzeby przewożenia niczego wielkogabarytowego.
- elza
A czy ktoś z was słyszał o firmie https://mrowka-bagazowka.pl/przeprowadzki-biur-i-firm/ ? Oni profesjonalnie zajmują się przeprowadzkami. Ich oferta jest skierowana do osób prywatnych, jaki i firm. Co fajne, że możecie do swoich potrzeb wybrać odpowiedni zakres usług.
- Lelek
Na pewno warto będzie tu zlecić to zadanie firmie zewnętrznej, szczególnie jeżeli chodzi o przeprowadzkę międzynarodową. Wy skupcie się na odpowiednim zapakowaniu waszych rzeczy, tak żeby nic im się nie stało w transporcie. Zerknijcie sobie tu na ofertę od https://tiptoptrans.pl/ Zajmują się tu kwestiami transportu, przeprowadzkami, także i tymi zagranicznymi.
- bambi
A jak to wygląda w kwestii przeprowadzki zza granicy? Wiecie może? W szczególności interesują mnie przeprowadzki z Anglii do Polski. Zastanawiam się czy wszystkie firmy świadczące usługi przeprowadzek mają takie same wytyczne czy też każda ma jakieś tam swoje. Popytałam się znajomych i jedna z nich podesłała mi ten link https://www.business-europa.co.uk/ dzięki któremu bardzo dużo się dowiedziałam i wiem jak do tego teraz podejść
- Dorcia
Z kolei u nas jest na odwrót Mój mąż wraca z Anglii do Polski, z czego ogromnie się cieszę. Oczywiście nie będzie to łatwe, bo taka przeprowadzka może dużo kosztować. Załatwienie wszystkich formalnych spraw oraz cena z wiązana z wynajęciem ekipy transportowej. Bardzo pomocne porady znajdują się na tej stronie https://przeprowadzkiexpress.co.uk/jaki ... ki-cennik/ . Nawet dotyczące stresu związanego z przeprowadzką.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Biznes
- ↳ Dom i Ogród
- ↳ Moda i Uroda
- ↳ Nowe Technologie
- ↳ Rodzina i Dziecko
- ↳ Turystyka
- ↳ Zdrowie
- ↳ Finanse i ubezpieczenia
- ↳ Komputery i Internet
- ↳ Motoryzacja i sport