Tabletki poronne
Tabletki poronne
Post autor: poronniś »
- franka
Re: Tabletki poronne
Post autor: Kamiśia »
Post autor: Mikuła »
Post autor: izuniaś@interia.pl »
Sama byłam w podobnej sytuacji i nie widziałam wyjścia.. jednak znalazłam forum o klinikach w Czechach i pomogło mi to dokonac wyboru. Zabieg jest dużo lepszy niż tabletki. Zobacz sobie - https://www.kliniki-czechy.pl/poronniś pisze: Poszukuje czegoś takiego jak zestaw tabletek poronnych. Zaszłam w ciążę kilka tygodni temu i nie jestem gotowa na to wyzwanie. Czy ktoś mi pomoże? Znalazłam tę stronę https://tabletki-poronne.com/sklep/zest ... poronnych/ i zastanawiam się nad tym.
Post autor: wedólke »
Post autor: żuśil1209 »
Z tego co wiem, jeszcze ta klinika jest godna polecenia http://klinika-aborcyjna-stonava.pl/wedólke pisze: Tabletki to najgorsza z możliwych opcji :/ Częste komplikacje i ogromny ból to pewniak. Mało tego, skuteczność nie jest tak duża, jak to reklamują. Warto zadbać o swoje zdrowie i wybrać klinikę aborcyjną, chociażby w Czechach. Podrzucam jedną z klinik, która wykonuje profesjonalne zabiegi od lat i posiada miłą obslugę, która zapewnia poczucie bezpieczeństwa: https://www.klinika-opava.pl/.
Post autor: żaneta »
Post autor: Pomogę »
Kontakt: czarrna@hotmail.com
Post autor: Iwona »
Kosmetykiorg@gmail.com
Post autor: Marcyś »
Z tego co czytałam to równie dobrym i sprawdzonym miejscem jest czeska klinika aborcja.cz, z opinii jakie widziałam to wiele Polek właśnie tam udawało się na zabieg przerwania ciąży i opieka jest tam bardzo dobra.Mikuła pisze: Tabletki poronne czasem zawodzą, bywają po nich skutki uboczne, a nieraz bywa tak, że jest po prostu za późno. W naszym kraju ustawa aborcyjna jest na tyle restrykcyjna, że nie ma gdzie szukać pomocy, ale już w Czechach usunąć ciążę można do 12 tygodnia. 5 kilometrów od Polski jest klinikastonava.cz, tam można liczyć na pomoc.
Post autor: Gabriella »
Co to są tabletki poronne i jak działają?
Tabletki poronne to tabletki zawierające substancje blokujące receptory dla progesteronu, który jest odpowiedzialny za podtrzymanie ciąży. Gdy jego praca zostanie zablokowana prowadzi to do wydalenia zarodka z organizmu a w konsekwencji do poronienia. Towarzyszą temu skurcze macicy, ból i krwawienie. Takie poronienie nazywane jest sztucznym poronieniem, bowiem wywoływane jest przez substancje chemiczne a nie naturę.
Kiedy można przyjąć tabletkę poronną?
Tabletkę poronną trzeba przyjąć możliwie jak najszybciej po stosunku, który może prowadzić do zajścia w ciążę. Największą skuteczność w zapobieganiu ciąży w awaryjnych sytuacjach mają tabletki przyjęte w okresie doby po wspomnianym fakcie. W literaturze najczęściej jednak wskazuje się, że terminem granicznym jest 9 tydzień ciąży. To w tym czasie aborcja farmakologiczna (tak nazywane jest działanie, które wywołują tabletki poronne) jest najbardziej skuteczna. Należy pamiętać, że im ciąża jest bardziej zaawansowana, tym pojawia się mniejsze prawdopodobieństwo skuteczności tabletek. Górną granicą przeprowadzenia aborcji farmakologicznej jest 12. tydzień ciąży.
Należy jednak pamiętać, że zastosowanie tabletki poronnej wywoła u kobiety takie same objawy jak poronienie naturalne. Warto więc każdorazowo skontaktować się w tym celu z lekarzem by uniknąć niepożądanych efektów ubocznych.
Jakie są efekty uboczne przyjęcia tabletki poronnej?
Chociaż skutki uboczne po przyjęciu tabletki wczesnoporonnej nie są kwalifikowane jako groźne, należy mieć na uwadze, że organizm każdej kobiety funkcjonuje nieco inaczej, dlatego również reakcja na przyjęcie leku może być różna.
Do najczęściej wskazywanych skutków ubocznych przyjęcia tabletki poronnej zalicza się gorączkę, dreszcze, wymioty i biegunkę, mdłości oraz ból przypominający ten podczas miesiączki. Jeśli po przyjęciu tabletki pojawia się obfite krwawienie należy niezwłocznie zasięgnąć porady lekarza.
Przeciwskazania do przyjęcia tabletki poronnej
Tabletki te, tak samo jak każdy inny lek mają wskazaną grupę osób, które nie powinny jej przyjmować. Są to między innymi kobiety u których nie potwierdzono ciążę (nie należy brać tabletki jako środka antykoncepcyjnego), kobiety ze stwierdzoną ciążą pozamaciczną, kobiety ze stwierdzoną anemią czy pod wpływem alkoholu. Nie należy również przyjmować tabletki, gdy nie posiadamy bezpośredniego kontaktu do lekarza pierwszego kontaktu, do którego moglibyśmy się zwrócić w przypadku wystąpienia niepożądanych objawów.
O czym należy pamiętać przyjmując tabletkę poronną?
• Pamiętajmy, że przyjęcie tabletki nie daje nam stuprocentowej gwarancji, że ciąża się nie rozwinie. Producenci wskazują na skuteczność na poziomie od 60 do 90 procent.
• Unikajmy stosowania tabletek wczesnoporonnych zbyt często a to ze względu na to, że posiadają one zdecydowanie wyższe stężenie hormonów niż standardowa antykoncepcja. Ma to związek z celem ich działania jakim jest zatrzymanie rozwoju płodu. Należy mieć na uwadze, że zbyt częste stosowanie tych leków może wywołać nieprzewidziane, groźne dla zdrowia konsekwencje.
• Decydując się na zażycie tabletki poronnej skonsultujmy się z lekarzem zwłaszcza w sytuacji, gdy stale przyjmujemy inne leki na przewlekłe schorzenia. Zastosowana tabletka poronna może bowiem wejść z nimi w reakcję.
• Z wykonaniem testu weryfikującego ciążę należy poczekać około 3-4 tygodni od zażycia tabletki. Często zdarza się bowiem, że kobiety wykonujące test z moczu po około 2 tygodniach od przyjęcia leku otrzymują wynik pozytywny, chociaż faktyczny stan jest inny.
Post autor: Paulina14071992 »
Post autor: Luiza265 »
Post autor: Marysia »
.........
.... - - - - - - - - - —-----------------------------------------------------------________-------------------------------------------------------------------------------------------------......,,,,,,,,,,,,,,,,,,............,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,.......................................................................................................................................................................................................................
Post autor: tabletkiporonne.org »
https://tabletkiporonne.org/
Post autor: Mia »
napewno wam pomoże mi pomogła zostałam bardzo wiele razy oszukana nie dajcie się zwieść tym wszystkim ludziom którzy się tu ogłaszają i oferują pomoc to zwykli naciągacze liczą na łatwy zysk naszym kosztem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na, szczęście trafiłam dzięki innej dziewczynie na Panią Dorotę i jestem bardzo wdzięczna! Straciłam już moją ostatnia nadzieję że się uda i wiarę w ludzi, ale odzyskałam! Pani Dorotce jeszcze raz dziękuję a Wam oszuści życzę żeby to zło do was wróciło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Post autor: Anonin »
Post autor: Ewelina02 »
Jestem już 2dni po całym tym zabiegu jeszcze nie byłam u gina ale myślę że się udało tak czuje gdybyś chciała o tym popisać i o swojej sytuacji zostaw swój adres email odezwę się. Ewelina
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjnnnjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Post autor: Zuzia »
Post autor: Marta »
Jeśli czas się kończy to nie jest to idealne źródło
Załamana jestem, zostanie mi tylko klinika w Czechach a mam na prawdę daleko. Zabezpieczeniem była gumka i i tak wpadka.
Czy poczta może wstrzymać wysyłkę? Tragedia
Czy teraz to jak się źle czujemy psychicznie z posiadaniem niechcianej ciszy też nie jest tortura? Masakra
Post autor: Lejla32 »
Post autor: Rivia »
Post autor: Majeczka »
Post autor: Katarzyna »
W dzisiejszych realiach ciężko uzyskać pomoc w naszym kraju wiele kobiet zmaga się z krytyka skierowana w nie jeśli podejmą taką decyzję. Jestem tutaj aby Cię wesprzec i pomoc w uzyskaniu konkretnej pomocy.
Zapraszam tylko kobiety zainteresowane, które potrzebują pomocy na meile od kobiet przeciwnych takim decyzjom nie będę odpowiadać. Pozdrawiam
Katarzyna
Post autor: Ilona »
Post autor: Gość »
W dzisiejszych realiach ciężko uzyskać pomoc w naszym kraju wiele kobiet zmaga się z krytyka skierowana w nie jeśli podejmą taką decyzję. Jestem tutaj aby Cię wesprzec i pomoc w uzyskaniu konkretnej pomocy.
Zapraszam tylko kobiety zainteresowane, które potrzebują pomocy na meile od kobiet przeciwnych takim decyzjom nie będę odpowiadać. Pozdrawiam
Katarzyna
Post autor: Madzialena »
Post autor: Reggi »
Post autor: Katarzyna »
Katarzyna
Post autor: Doris36 »
Post autor: Klaudia »
Re: Tabletki poronne Sprawdzona na wlasnej skorze
Post autor: Mariola860 »
Jeżeli szukasz w internecie sprawdzonych srodkow wczesnoporonnych typu Mifepristone + Mizoprostol to znam sprawdzoną stronę z ktorej skorzystalam, WWW KLINIKAPORONNA PL - z MALEJ LITERY WSZYSTKO. Zamówiłam w poniedzialek a we Wtorek przesyłka byla już u mnie. Polecam z czystym sumieniem kobieta ktore sa w tej sytuacji co ja bylam. Sprawdzone na wlasnej skórze
Post autor: Justyna27 »
Post autor: Izzi32 »
Post autor: Marianka »
Post autor: Bulinka »
Post autor: Olinka »
Post autor: Hejzel »
Post autor: Mirabelka »
Post autor: MichalinaA »
Posiadam skuteczne środki działające do 12 tygodnia. Szybka wysyłka, lub spotkanie i odbiór osobisty. Pomogę Ci przez to przejść, oraz będę wsparciem dla kobiet, które tego wsparcia nie mają a bardzo potrzebują rozmowy jestem tu dla Ciebie!!!!!!!!!!
Post autor: Kobietyrazem »
Zapraszamy do kontaktu : kobietyrazem@intmail.pl
Post autor: Frankowska »
Zapraszamy do kontaktu : kobietyrazem@intmail.pl
Post autor: Denisowa »
Post autor: Olala33 »
Post autor: Rebel »
Post autor: Kromka »
Zapraszamy do kontaktu : kobietyrazem@op.pl
Post autor: Feeria »
Post autor: Lejla »
Post autor: Anika »
Post autor: Esterka »
Post autor: Młoda18 »
Post autor: Alii »
A nie zauważyłam żadnej opinii. Większość to oszuści.
Tylko czekają na przelew i cisza jeśli ktoś zamawiał i może potwierdzić ich wiarygodność to bym była wdzięczna. ..........................................,................................................................................................................................................................................................................................................
Post autor: Kamila92 »
Pozdrawiam .........,..........................................,..........................
.........................................,....................................
..............................................................................
............................................................ .................
.............................................................,..................
Post autor: Lenkaaaaa »
..................................................................................................................................................................
Post autor: Ganguś »
Myślałam że jestem sama z tym wszystkim
Nie mogę nikomu powiedzieć. W moim otoczeniu taki temat to tak samo jakbym komuś zrobiła coś złego.
Nawet nie mam z kim porozmawiać ale chociaż tu na forum dostałam wsparcie że jest nas więcej
I spokojnie mogę czekać na przesyłkę.
...............................................................
...............................................................,....,...
......................................,...............................
.....................................................................................................................................................................................................................................????????.................................................................................................................................................................... .............................................
..............................................................................................................
Po przejściu tylu oszustów i tylu przelewów Wieżę że dojdzie na czas mam dzieci w tym roczną Córkę
Poprosiłam lekarza o delikatne/łagodne tab. Antykoncepcyjne ,
Ale nie wiedziałam że te tab. Mają tak złą opinię znalazłam dużo złych opinii
Ale i tak dziękuję że istnieje te forum i z całego serca pozdrawiam każda dziewczynę która przeszła to co ja teraz przechodzę. I dołączam do grupy na FB. Nawet przez chwilę nie pomyślałam że tam też można znaleźć wsparcie
Post autor: Moniare »
Post autor: Wiktoria »
Post autor: Buziaczek »
Post autor: Aliii »
Post autor: Elżunia »
Post autor: Aliii »
Pozdrawiam
Post autor: Zarka »
Post autor: Patka »
............................ Dodam że trochę zapłaciłam ale miałam pewność że dostanę to co potrzebuje.......
...........................................................................
Post autor: Aborcyjny team »
aborcyjnyteam@op.pl
..........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Post autor: Mty »
Post autor: szybkaaborcja »
https://szybkaaborcja.pl/forum jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczącego naszego produktu
zapraszamy! dbamy o dyskrecje
Post autor: Malgorzata »
Post autor: meghanoPL »
---------------------------------------------------------------------------------------------
Sklep z żywnością ekologiczną
- Forum
- ↳ Biznes
- ↳ Dom i Ogród
- ↳ Moda i Uroda
- ↳ Nowe Technologie
- ↳ Rodzina i Dziecko
- ↳ Turystyka
- ↳ Zdrowie
- ↳ Finanse i ubezpieczenia
- ↳ Komputery i Internet
- ↳ Motoryzacja i sport