Raz lepiej, raz gorzej, jak to w każdym biznesie, ale jak się to naprawdę kocha to warto, bo prowadzenie restauracji przynosi dużo satysfakcji. Przynajmniej ja kocham karmić ludzi i uważam, że na tej zasadzie powinna działać każda restauracja Podstawą biznesu są ludzie- wyspecjalizowana, zgodna ekipa oraz wysoka jakość używanych produktów. Co do tego drugiego to mogę wam nawet podpowiedzieć dobrego dostawcę przypraw - bo przypraw w każdej restauracji będziecie używać. To POLSMAKI https://polsmaki.com.pl/ Super jakość, cenowo bardzo w porządku no i dobrze się z nimi współpracuje. Wszystkim życzę powodzenia w prowadzeniu swoich restauracji.
Jeśli o mnie chodzi to mogę doradzić, gdzie kupicie w niezłych cenach wysokiej jakości olej, bo dobry olej to podstawa każdej kuchni. Ja w olej rzepakowy i słonecznikowy zaopatruję sie w firmie ERJOX https://www.erjox.pl/oferta Jestem z jakości ich oleju bardzo zadowolona, jak i z terminowości dostaw. Firma działa na terenie kraju, dobrze się z nimi współpracuje.
Pamiętaj, że jesli decydujesz się na własną restaurację to jako punkt nr 1 powinieneś uznać właściwe wyposażenie. A te zapewnili mi Marathon https://gastromarathon.pl/oferta . Na ich stronie niczego nie brakuje!
Ładny wystrój i estetyczne meble będą też przyciągać wzrok klienta. My mamy porządnie wykonane,oryginalne meble restauracyjne z gdyńskiej fabryki Womeb http://womeb.com.pl/ Spisali sie doskonale, wykonali dla nas bardzo solidne, funkcjonalne meble i dodam, że są to meble dość nietypowe. Fabryka nie boi się takich zamówień, także jeśli nie możecie znaleźć satysfakcjonujących was mebli restauracyjnych to skierujcie się do Womeb.
Jeśli potrzebujecie namiarów na dobrych dostawców to ja mogę podzielić się kontaktem do mojego ulubionego dostawcy mas i fondantów - firmy Holger Food https://www.holgerfood.pl Mają bardzo dobrą jakość produktów, w ofercie m.in. fondanty, syropy glukozowe czy sztuczny miód. To świetne, profesjonalne produkty cukiernicze, w moich cukierniach od lat korzystamy właśnie z nich i sprawdzają się znakomicie. Ogólnie z Holger Food współpracuje nam się bardzo dobrze, należą do profesjonalistów, dostawy realizują terminowo no i ceny mają korzystne.
Jeżeli chcemy dobrą restaurację to trzeba zdecydowanie właśnie pracować z dobrymi dostawcami produktów. Polecam osobiście bardzo dobrą przetwórnię owoców i warzyw. Świetna sprawa, produkty świeże, estetyczne, smaczne, wysokiej jakości. Zdecydowanie polecam kontakt z https://www.lomania.pl/
Kryśka pisze: ↑29 paź 2020, 12:58
Jeśli chodzi o niezbędnik do restauracji to bardzo przydała mi się https://restoquality.pl/chlodnictwo/luskarka-do-lodu
łuskarka do lodu to idealny sprzęt w marketach, gdzie utrzymanie np. w ladach ryb staje sie bezproblemowe.
Jeśli decydujemy się na otworzenie własnej restauracji to koniecznie musimy zadbać o stosowne wyposażenie. A te zapewnili mi https://gastromarathon.pl/ . Od zmywarek po piece!
Możesz także zaznajomić się z ofertą firmy https://www.intermaxphu.pl. Zajmują się dostarczaniem cebuli białej oraz innych warzyw. Gwarantują świeże i smaczne produkty, atrakcyjne ceny oraz profesjonalną obsługę klienta.
W sprawie wysokiej klasy mebli gastronomicznych i wyrobów ze stali nierdzewnej to warto sprawdzić sobie ofertę firmy SOMET http://somet.com.pl/kontakt Mają dobry wybór produktów, my kupiliśmy u nich m.in. zlewozmywaki wielostanowiskowe, stoły, regały, pulpity stojące czy wózki. Jesteśmy z tych mebli zadowoleni dobrze nam służą, są solidne.
Prowadzę własną restaurację i to, czego nauczyłem się w tej pracy to że jakość produktów, z których tworzone są dania serwowane klientom ma ogromne znaczenie. Dlatego od dłuższego czasu przykładam dużą wagę do tego, skąd zamawiam składniki do swoich potraw. Moja restauracja specjalizuje się w kuchni polskiej, więc stałym elementem menu są m.in. pierogi z kapustą i grzybami. Odkąd zamawiam pieczarki z hurtowni TOMSTAREK: https://www.pieczarka-tomstarek.pl/oferta/produkcja pierogi są najchętniej kupowanym daniem z całej karty. Ich pieczarki są smaczne, dorodne, zawsze docierają do nas świeże. To dzięki nim moje pierogi są tak popularne w okolicy.
W tym okresie branża gastronomiczna przeżywa bardzo trudne chwile. Mam nadzieję, że niedługo sytuacja się ustabilizuje, ponieważ duża część restauracji powoli zaczyna się zamykać. Ja prowadzę niewielką firmę cateringową. Niedawno zmieniliśmy dostawcę warzyw przetworzonych i kiszonek na firmę https://www.warzywaobieranekiszonki.pl, ponieważ poprzedni dostawca zawiesił działalność. Na szczęście wszystkie warzywa są smaczne, pachnące i świeże, dzięki czemu nadal jestem w stanie utrzymać ciągłość dostaw jedzenia swoim stałym klientom.
Kolega wyżej wspomina o meblach do gastronomii, a ja powiem trochę o sprzęcie typu zmywarka. I bym C polecił sprzęt od https://www.winterhalter.com/pl-pl/ - ich przemysłowe zmywarki robią furorę na rynku, a firma jest znana ze swojej klasy, jakości i niezawodności. Tak myślę, że jak wyposażasz swoją knajpę, to prędzej czy później będziesz szukać zmywarki. No to masz dobry namiar
Często wyposażenie restauracji, jak i sklepów spożywczych może być podobne, dlatego uważam, że powinniście zerknąć sobie na stronę https://jamp.com.pl/oferta/wyposazenie- ... ozywczych/ . Tam znajdziecie producenta, którego oferta na pewno Was zaskoczy. Ja osobiście skorzystałam i teraz mam odpowiednie wyposażenie.
To ja wam podpowiem, gdzie zaopatrzycie się w dobrej jakości warzywa - sprawdzony producent warzyw to Kuduk z Warty Bolesławieckiej z Dolnego Ślaska https://www.kuduk.com.pl/oferta/gospoda ... slaw-kuduk Produkują cebulę, marchew, buraki ćwikłowe i ziemniaki. Macie u nich gwarancję terminowych dostaw produktów dobrej jakości i do tego ceny są u nich konkurencyjne, także my z nimi współpracujemy i jesteśmy bardzo z tej współpracy zadowoleni.
Pamiętajcie o tym, że własna restauracja potrzebuje odpowiedniego wyposażenia. Ja np. potrzebuję czegoś takiego, jakforemka do creme brulee porcelanowa . Mam nadzieję, że znajdę odpowiednią ilość, jakość, jak i produkty, które dobrze sprawdzą się w mojej restauracji. Poprzednie juz nie są najlepszej jakości.
Według mnie świetnym miejscem na spotkanie ze znajomymi lub spotkanie biznesowe jest restauracja https://www.lodz.sushiworld.pl/ , którą sam regularnie odwiedzam. Jest to restauracja z kuchnią japońską, w której możecie miło spędzić czas i poznać nowe smaki.
Jeśli szukasz dobrych kiszonek to koniecznie sprawdź ofertę hurtowni Warzywko z Sosnowca, która dostarcza świeże i sprawdzone produkty w tym zakresie. Przy okazji większych zamówień biorę też u nich warzywa i owoce ze względu na dobrą cenę. Polecam serdecznie!
Domowe makarony znajdziecie w https://www.makaronyanna.com.pl/. Świetne rozwiązanie dla tych, którzy chcą po prostu jeść zdrowo, smacznie, ekologicznie, bez problemów. Takie makarony domowe są o wiele lepsze od tych, które można na przykład kupić w marketach
Ja się rozglądałem niedawno za zmywarkami przemysłowymi. Trochę poczytałem, trochę zasięgnąłem języka i okazuje się, że najlepiej wypada sprzęt od WINTERHALTER. Znacie tę markę? Jeśli chodzi o solidność, wydajność i parametry, to podobno bije na głowę inne firmy. Jestem o krok od zakupu ich modelu kapturowego. Co sądzicie?
Jak masz dobrą lokalizację i dowóz to zawsze będzie dobrze, jeśli twoje jedzenie jest przynajmniej przeciętne, a to chyba nie ciężkie, a i zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie chciał tylko wypić. Koszta są wysokie, więc grunt to nie wydawać pieniędzy bez sensu. Zaglądam czasami na tą stronę http://maps.google.no/url?q=http://agdchrosciel.pl/ i zdarzają się fajne inspiracje, znaleźć tylko sklep oferujący to co mnie interesuje, porównać ceny i też nie wychodzi drogo, zajmuje to sporo czasu, ale to też część pracy. Ogólnie da się, jeśli się staramy i nie mamy pod górkę przez np złą lokalizację. Pozdrawiam.
Widzę, że polecacie bardzo ciekawe restauracje. Według mnie restauracja w hotelu Kościerzyna ma bardzo dobre potrawy oraz profesjonalnych kucharzy, dlatego też warto wziąć ich pod uwagę. Na stronie http://koscierzynahotel.pl/restauracja/ znajdziecie więcej informacji na ten temat.
W takim razie jeżeli planujcie otworzenie własnej restauracji, czy lokalu gastronomicznego to na pewno warto przede wszystkim rozważyć poszukiwania odpowiedniego wyposażenia gastronomicznego. Na pewno będziecie potrzebowali dobrego dostawcy u którego można liczyć na przystępne ceny, szeroki wybór zarówno jeżeli chodzi o sprzęty ale również artykuły do kuchni W tym także licząc na pełne wsparcie obsługi klienta. My na ten moment współpracujemy z Multi Gastro i jak najbardziej jesteśmy zadowoleni. Profesjonalizm, terminowość dostaw i jasne warunki współpracy, także jeśli chodzi o mniejsze zamówienia bo ostatnio były nam potrzebny taboret gazowy i także bez problemów go dobraliśmy.
Jeżeli prowadzisz biznes gastronomiczny musisz być cały czas w gotowości i warto śledzić nowinki i wzorować się na najlepszych restauracjach. Polecam ten portal z nowinkami i ciekawymi artykułami https://www.restauracja.pl/artykul/prze ... iata-63297.
Cześć. Moim zdaniem, mając własną restauracją naprawdę trzeba poświęcić jej sporo pracy i wyrzeczeń. Oczywiście bez dobrego wyposażenia nie dacie rady stworzyć idealnego miejsca Sama niedawno szukałam jakiś dodatków do lokalu i zamówiłam kloc masarski bo akurat był w promocyjnej cenie. To był dobry zakup.
Ostatnio miałem okazję wymieniać trochę sprzętów w kuchni i tak pomyślałem, że podzielę się z wami opinią na temat zmywarek przemysłowych. Wzięliśmy model kapturowy od WINTERHALTER (znacie?) i powiem tak: sprzęt warty każdej złotówki. Widać, że producent zadbał o wszystko – każdy detal jest na tip top, no i domywa idealnie. Także weźcie pod uwagę, jakbyście szukali właśnie zmywarki.
Też mam własną restaurację, to jest moja wielka duma Jedyne co mogę powiedzieć, że początki są dosyć ciężkie zanim człowiek się wdroży. Jednak potem wszystko zostaje wynagrodzone Trzeba włożyć sporo pracy, ale dajemy radę. Teraz do rzeczy. Potrzebuję kupić fartuch dla kelnerów. Macie jakieś propozycje? Może tutaj https://kitchenista.pl/fartuch-zapaska-kelnerska ? Znacie ten sklep, polecacie? Możemy się wymieniać doświadczeniami, będzie nam dużo prościej Pozdrawiam
Restauracja wymaga używania sprzętów z górnej półki. Decydujesz się na oszczędności, to masz spory problem - ja też się o tym przekonałem. Zanim wzięliśmy w wynajem długoterminowy zmywarkę Winterhalter, mieliśmy naprawdę byle jaki sprzęt - teraz to wiem. On był nowy, a działał znacznie gorzej niż Winterhalter jako kilkulatek. W standardzie czujnik środka myjącego, mycie wstępne i ogólnie rozwiązania, które optymalizują działanie całego sprzętu. Jak to widzicie?
Co do Winterhalter, to mogę tylko potwierdzić, bo mamy od 3 lat ich zmywarkę kapturową w wynajmie długoterminowym. Nie mieliśmy środków na zakup, a po doświadczeniach wiedzieliśmy, że kupowanie byle czego jest głupotą. Tutaj mamy mega wydajny sprzęt, który radzi sobie ze wszelkimi zabrudzeniami - serio. Wkładaliśmy tam przeróżne rzeczy i nawet wtedy, gdy urządzenie chodziło prawie non-stop i tak dostawaliśmy mega czyste rzeczy. Do tego swoje robi jej oszczędność - przy tej skali niższe zużycie wody, energii czy chemii już mocno wpływa na koszty.
Mając swoją restaurację, trzeba zadbać też o jej wyposażenie. Jeśli chodzi o takie gastronomiczne rzeczy, typowo do kuchni to ta hurtownia i konkretniej ta firma - https://www.investhoreca.pl/q/?keywords=maxima/ jest godna polecenia i poznania