W jaki sposób te "grzybki" mogą się degenerować?
Czytam sobie właśnie o hodowli drożdży i w niektórych miejscach na https://salm-austria.com/pl/ temat jest potraktowany dość pobieżnie. Ja rozumiem, że "drożdże zanieczyszczone lub zdegenerowane źle wpływają na proces fermentacji brzeczki" i piwo wychodzi wtedy słabe. Żeby nie napisać, że do niczego.
Ale na czym ta degeneracja miałaby polegać? Jakie mogą być jej przyczyny? Czy ktoś ma więcej informacji na ten temat?
"zdegenerowane" drożdże
Tutaj prowadzimy dyskusje na dowolne tematy, nie mające związku z głównymi kategoriami.
- aldonasson
- Posty: 9
- Rejestracja: 24 lis 2019, 18:18
Przejdź do
- Forum
- ↳ Biznes
- ↳ Dom i Ogród
- ↳ Moda i Uroda
- ↳ Nowe Technologie
- ↳ Rodzina i Dziecko
- ↳ Turystyka
- ↳ Zdrowie
- ↳ Finanse i ubezpieczenia
- ↳ Komputery i Internet
- ↳ Motoryzacja i sport
- ↳ Nieruchomości
- ↳ Polityka
- ↳ Sklepy
- ↳ Ślub i wesele
- ↳ Uroda
- ↳ Zwierzęta
- ↳ Edukacja
- ↳ Kultura
- ↳ Media i Marketing
- ↳ Przemysł i energetyka
- ↳ Rolnictwo
- ↳ Usługi
- ↳ Zdrowie
- ↳ Off-topic
- ↳ Porady
- ↳ Polecane strony
- ↳ Opinie o firmach
- ↳ Ogłoszenia PRACA