Pytanko około podróżnicze Wybieram się niebawem do Zakopanego a że już od dłuższego czasu chodzi za mną kwaśnica to jestem ciekawa gdzie warto się wybrać by takie danie zjeść ? Wiem, ze na Krupówkach knajpek nie brakuje ale nie chce iść do przypadkowego miejsca. Są tu fani takiej regionalnej kuchni, którzy pomogą ?
sporo takich fajnych miejscówek w Zakopanem jak nie chcesz się ograniczać tylko do Krupówek to na pewno warto wjechać na Gubałówkę i tam wstąpić na obiad do restauracji Tarasy Gubałówka. Nie dość, że zjesz smaczną kwaśnicę to jeszcze przy dobrej pogodzie będziesz mogła podziwiać panoramę Tatr
popieram koleżanke wyżej. Ja odwiedzam ta restauracje podczas każdego pobytu w tym mieście. Dzieciaki zwykle zajadają się pizzą, ja kwaśnicą a mąż kotletem bacowskim. Bardzo smacznie a przy tym dużo taniej niż na dole.
Na krupówkach to jest tych rzeczy od koloru do wyboru Duzo tych restauracji, w którejś pamiętam jadłam pysznego pstrąga z frytkami A tak btw jak wyjeżdżacie gdzies w podróż, to co lubicie jeść do kanapek? Bo u mnie np na potęgę schodza ogórki konserwowe z Krakusa.
tak tak już po Jakoś totalnie zapomniałam o tym by napisać, sorki. Byłam, jadłam, widziałam i polecam także świetne miejsce z sympatyczną obsługą i jeszcze lepszym jedzeniem No i te widoki... akurat trafiłam na piękną pogodę więc było co podziwiać