Okres coraz rzadziej
Leki, rehabilitacje, medycyna, zdrowe odżywianie, badania. Wszystko o zdrowiu.
Okres coraz rzadziej
Post autor: Elżbieta »
Jeszcze mi daleko do 40-tki i właściwie to nie przeszkadza mi zbytnio, że mam coraz dłuższe cykle między miesiączkami, z drugiej strony czy może to byc objawem jakiejś choroby?
- dylewska
Re: Okres coraz rzadziej
U mnie zawsze były problemy z regularnością miesiączek, dopiero teraz kiedy biorę vines wszystko mam jak w zegarku, regularnie, wiadomo że hormonalna antykoncepcja ma pozytywny wpływ na takie problemyElite pisze: ↑20 gru 2020, 11:37 Możliwe że masz uwarunkowania genetyczne więc spytaj mamy i babci jak to u nich przebiegało, no i ważne czy planujesz jeszcze mieć dzieci, bo jeśli tak, to spowolnienie cyklu miesiączkowego w takim wypadku powinno być leczone.
Czasami rzadsze okresy mogą tez oznaczać jakieś inne choroby więc dla spokoju ducha skontaktuj się z ginekologiem
Post autor: MAŁOLATKA »
Suchość pochwy, pieczenie, świąd, ból w czasie seksu, takie objawy ja miałam. Już teraz wiem, że w okresie menopauzy tak się dzieje. Na szczęście jest na to rada. Bez recepty kupiłam w aptece globulki cicatridina, które działają regenerująco na błonę śluzową pochwy. Jest w nich kwas hialuronowy i wyciągi naturalne z aloesu, nagietka czy drzewa herbacianego. Ja zawsze zwracam uwagę na skład.
Post autor: Tłene »
Oj miałam dokładnie takie same objawy, do tego pojawiło się też lekkie rozdrażnienie, więc od razu wiedziałam, że to czas menopauzy. Na suchość kupiłam sobie globulki Vagisan, polecone przez farmaceutkę.MAŁOLATKA pisze: ↑15 mar 2021, 21:59 Suchość pochwy, pieczenie, świąd, ból w czasie seksu, takie objawy ja miałam. Już teraz wiem, że w okresie menopauzy tak się dzieje. Na szczęście jest na to rada.
- mokka
Możliwe, ja bym jednak z czymś takim poszła do ginekologa bo na pewno nie jest to normalne i może być objawem choroby. Tu https://antykoncepcjanamiare.pl/kobiece ... jczesciej/ czytałam o tych które mogą występować najczęściejElżbieta pisze: ↑19 gru 2020, 16:34 Jeszcze mi daleko do 40-tki i właściwie to nie przeszkadza mi zbytnio, że mam coraz dłuższe cykle między miesiączkami, z drugiej strony czy może to byc objawem jakiejś choroby?
- straciatella
Post autor: straciatella »
Miałam problem z miesiączkami odkąd pamiętam ale dopiero niedawno dowiedziałam się, że choruję po prostu na endometriozę. Przeszłam nawet zabieg jej usuwania w szpitalu Medicover. Robią tam nawet bardzo skomplikowane zabiegi w asyście robota da vinci, są małoinwazyjne
Przejdź do
- Forum
- ↳ Biznes
- ↳ Dom i Ogród
- ↳ Moda i Uroda
- ↳ Nowe Technologie
- ↳ Rodzina i Dziecko
- ↳ Turystyka
- ↳ Zdrowie
- ↳ Finanse i ubezpieczenia
- ↳ Komputery i Internet
- ↳ Motoryzacja i sport