Rodzic po domu dziecka
W zdrowym ciele zdrowy duch! Dziel się trikami na zdrowe ciało i umysł.
- sylwan84
Rodzic po domu dziecka
Czy są tu osoby, które wychowały się w domu dziecka? Wkrótce zostanę tatą i bardzo bym chciał dać mojej rodzinie wszystko co najlepsze, czego sam nie miałem. Myślę, że o żonę dbam jak należy i mam nadzieję, że naprawdę jest ze mną szczęśliwa, ale dziecko to kompletna nowość w moim życiu. Ani znajomi za bardzo nie mają dzieci, no nie mam pojęcia jak to będzie... Może jakieś książki są, które mi pomogą?
- Adrianna1995
Re: Rodzic po domu dziecka
Post autor: Adrianna1995 »
Najważniejsze jest - miłość i dobre chęci Skoro żona jest z Tobą szczęśliwa, to dziecko na pewno też będzie A już wiesz czy córka czy syn?
- Adrianna1995
- Oklahoma
Polecam Poradnię Salomon - byłam z zupełnie innym problemem, ale naprawdę polecam!
- torar_B
W niektórych przypadkach wsparie psychologa jest nieodzowne. Nie powinniśmy się przed tym bronić - to nic wstydliwego, a wręcz przeciwnie. Moim zdaniem świadczy to o dojrzałości emocjonalnej i gotowości przyjęcia pomocy od kogoś innego, gdy nie radzimy sobie sami z problemami. Dzisiejszy świat tak bardzo gna do przodu, że nic dziwnego,że czasami nie nadążamy. Fantastycznym psychologiem jest Barbara Targosz http://psychoterapia-barbaratargosz.pl/ do której miałam przyjemność chodzić na sesje, które bardzo mi pomogły uwierzyć w siebie i ocalić moje małżeństwo!
- Szymek
Dla każdego młodego rodzica dziecko to nowość. Rozumiem, że nie masz wsparcia w bliskich (poza żoną lub partnerką), aczkolwiek myślę, że jeśli Wasza decyzja jest przemyślana, na pewno wszystko będzie dobrze, bez względu na przeszłość.sylwan84 pisze: ↑14 sie 2019, 2:45 Czy są tu osoby, które wychowały się w domu dziecka? Wkrótce zostanę tatą i bardzo bym chciał dać mojej rodzinie wszystko co najlepsze, czego sam nie miałem. Myślę, że o żonę dbam jak należy i mam nadzieję, że naprawdę jest ze mną szczęśliwa, ale dziecko to kompletna nowość w moim życiu. Ani znajomi za bardzo nie mają dzieci, no nie mam pojęcia jak to będzie... Może jakieś książki są, które mi pomogą?
Post autor: Aśtek »
Myślę, że nie masz co się przejmować dopóki nie zauważysz jakiś problemów, że faktycznie jest coś nie tak w Twoim nastawieniu. Wtedy warto może będzie temat przegadać z psychologiem. Gdybyś takiego wsparcia potrzebował to możesz skontaktować się z poradnią https://wetalk.pl z której sam korzystałem, polecam znajdziesz tam bardzo dobrych psychologów.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Biznes
- ↳ Dom i Ogród
- ↳ Moda i Uroda
- ↳ Nowe Technologie
- ↳ Rodzina i Dziecko
- ↳ Turystyka
- ↳ Zdrowie
- ↳ Finanse i ubezpieczenia
- ↳ Komputery i Internet
- ↳ Motoryzacja i sport